Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście piwnym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 szklanka
jajko
1
piwo
1/2 szklanka
gałka muszkatołowa
sól
1/2 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
1/2 łyżka
olej do smażenia
pieprz
Sklep Prymat
pieczarki
0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście piwnym

Białko oddzielamy od żółtka. Ubijamy na sztywną pianę.
Żółtko dodajemy do mąki. Wlewamy piwo. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką. Dodajemy 1/2 łyżki oleju. Wszystko razem miksujemy. Powinna nam powstać masa o gęstości masy naleśnikowej. Do masy dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy. W garnku rozgrzewamy olej. Pieczarki w całości zanurzamy w cieście i wkładamy na olej.
Smażymy na złoty kolor.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 17.11.2011 18:16
Fajny przepis :) nie wpadłabym sama na coś takiego:)
mirosława4 21.08.2011 14:41
smaczna kolacyjka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak