Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
mąka pszenna 2 szkl.
mleko 1/2 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
olej 4 łyż.
pieczarki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście

Kroki postępowania

1
Pieczarki dokładnie myję pod bieżącą wodą. Większe pieczarki przekrawam na połówki lub na ćwiartki. Ciasto: Wszystkie składniki ciasta (jajka, mąkę, mleko, olej) umieszczam w misce i miksuję na jednolitą masę o dość gęstej konsystencji - podobnej jak na pancakes. Ciasto doprawiam do smaku solą, pieprzem i słodką papryką, mieszam dokładnie.
Krok 1 - Pieczarki w cieście foto
2
Przygotowane pieczarki wkładam do miski z ciastem i dokładnie obtaczam grzyby w nim. Pieczarki wkładam ostrożnie na dobrze rozgrzany, głęboki tłuszcz i smażę je na złoty kolor.
Krok 2 - Pieczarki w cieście foto
3
Gotowe pieczarki przekładam na ręczniki papierowe i osączam z nadmiaru tłuszczu. Grzybki podaję na ciepło lub na zimno z sosem słodko-kwaśnym.
Krok 3 - Pieczarki w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 10.10.2012 12:00
Bardzo lubię warzywka w cieście, w tym oczywiście pieczarki :) Bardzo ładne zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak