Pieczarki smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 sztuk
  • mięso mielona

    30 dag
  • cebula

    1
  • jajko

    3
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • przyprawy

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule kroimy w kostke i dodajemy do miesa, jajko również. doprawiamy mięso do smaku i mieszamy. Pieczarki powinny byc duże, wyjmujemy z nich nóżki, a nastęonie do kapeluszy wkładamy farsz z mięsa. Każdy grzybek z osobna panierujemy w jajku i bułce, a następnie smażymy jak kotlety na rozgrzanym tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 31.01.2012 20:19
uwielbiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat