Pieczarki Portobello z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    4 sztuki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • parmezan starty

    2 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Duże kapelusze pieczarek portobello umyj, ręczniczkiem papierowym wytrzyj wodę, posól delikatnie z każdej strony. Odetnij korzonki i posiekaj w drobną kosteczkę. Czosnek i natkę posiekaj. Dodaj do korzonków i dodaj parmezan i bułkę tartą. Wsyp do równo do każdego kapelusza. Blachę natłuść troszkę oliwą. Połóż kapelusze i piecz 20 minut w 200 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 13.08.2014 10:57
muszą być smakowite :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat