Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki Portobello z piekarnika

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 4 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczek
parmezan starty 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki Portobello z piekarnika

Duże kapelusze pieczarek portobello umyj, ręczniczkiem papierowym wytrzyj wodę, posól delikatnie z każdej strony. Odetnij korzonki i posiekaj w drobną kosteczkę. Czosnek i natkę posiekaj. Dodaj do korzonków i dodaj parmezan i bułkę tartą. Wsyp do równo do każdego kapelusza. Blachę natłuść troszkę oliwą. Połóż kapelusze i piecz 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 13.08.2014 10:57
muszą być smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak