Pieczarki portobello faszerowane bulgurem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulgur

    100 g
  • bulion drobiowy

    200 ml
  • koperek

    1 pęczek
  • oliwa

    1 łyżka
  • pieczarki

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bulgur wsypujemy do pojemnika, wlewamy wrzący bulion, wstawiamy po parowaru i parujemy przez 15 minut. Do ugotowanego bulguru dodajemy oliwę i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy.
2. Pieczarki obieramy ze skórki i usuwamy nóżki. Następnie wypełniamy bulgurem. Układamy w koszyku parowaru i parujemy 8 - 12 minut, w zależności od wielkości grzybów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 03.07.2013 22:00
kulinarna ciekawostka
migotka28 03.07.2013 21:43
a ja nie mogę nigdzie dostać tych pieczarek chciałabym ich spróbowac bo nie jadłam jeszcze podobnie jak bulgaru
paulina2157 03.07.2013 16:50
bardzo apetycznie wyglądają te pieczarki
angelika14 03.07.2013 14:15
bardzo ciekawy przepis, przyznam, że większość składników nie znam ale po takich zdjęciach z chęcią spróbuję
mufinka79 03.07.2013 12:10
Bulgur, to coś na rodzaj kaszy kuskus :) Pyszne pieczarki :)
octo 03.07.2013 11:49
nigdy czegos takiego nie jadlam ale ciekawie wyglada
emeslive 03.07.2013 11:05
@biatriss Bulgur to nic innego jak łamane ziarna pszenicy...
biatriss 03.07.2013 10:53
tylko co to ten bulgur?;p

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat