Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki portobello faszerowane bulgurem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 100 g
bulion drobiowy 200 ml
koperek 1 pęczek
oliwa 1 łyżka
pieczarki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki portobello faszerowane bulgurem

1. Bulgur wsypujemy do pojemnika, wlewamy wrzący bulion, wstawiamy po parowaru i parujemy przez 15 minut. Do ugotowanego bulguru dodajemy oliwę i drobno posiekany koperek, całość dokładnie mieszamy.
2. Pieczarki obieramy ze skórki i usuwamy nóżki. Następnie wypełniamy bulgurem. Układamy w koszyku parowaru i parujemy 8 - 12 minut, w zależności od wielkości grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 03.07.2013 22:00
kulinarna ciekawostka
migotka28 03.07.2013 21:43
a ja nie mogę nigdzie dostać tych pieczarek chciałabym ich spróbowac bo nie jadłam jeszcze podobnie jak bulgaru
paulina2157 03.07.2013 16:50
bardzo apetycznie wyglądają te pieczarki
angelika14 03.07.2013 14:15
bardzo ciekawy przepis, przyznam, że większość składników nie znam ale po takich zdjęciach z chęcią spróbuję
mufinka79 03.07.2013 12:10
Bulgur, to coś na rodzaj kaszy kuskus :) Pyszne pieczarki :)
octo 03.07.2013 11:49
nigdy czegos takiego nie jadlam ale ciekawie wyglada
emeslive 03.07.2013 11:05
@biatriss Bulgur to nic innego jak łamane ziarna pszenicy...
biatriss 03.07.2013 10:53
tylko co to ten bulgur?;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak