Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki pod beszamelem z nutą sezamu :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczareki całe 300 gram
sezam 1 łyżka
masło 1\3 kostki
mąka 3 łyżki
mleko 3,2% 400-500 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki pod beszamelem z nutą sezamu :)

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy beszamel. W rondelku roztapiamy masło , następnie dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Po połączeniu składników wlewamy zimne mleko i cały czas mieszamy aby nie zrobiły się nam kluski. W trakcie mieszania dodajemy przyprawy: gałkę, sól, pieprz.
Krok 1 - Pieczarki pod beszamelem z nutą sezamu :) foto
2
Pieczarki umieszczamy w naczyniu do zapiekania i obsypujemy je sezamem.
Krok 2 - Pieczarki pod beszamelem z nutą sezamu :) foto
3
Na pieczarki wylewamy przygotowany beszamel . Górę beszamelu ponownie obsypujemy sezamem. Całość wkładamy do piekarnika i zapiekamy 25 minut. Smacznego :)
Krok 3 - Pieczarki pod beszamelem z nutą sezamu :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.07.2015 22:21
fajne połączenie
Maridka19 12.07.2015 13:08
Pomysłowe danie .
Saga123 12.07.2015 12:32
ciekawy pomysł :)
olkaaa 12.07.2015 11:07
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak