Pieczarki panierowane

Pieczarki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/4 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarki panierowane

Pieczarki oczyścić,wpłukać pod bieżącą wodą,odciąć nóżki(użyć do zupy),kapelusze posolić i wrzucić do gęstego ciasta.Ciasto przyrządzić z ubitego jajka,mąki i wody tyle,żeby ciasto było gęste jak śmietana.Kapelusze smażyć na oleju po obu stronach na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ewka1978 20.08.2012 12:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat