Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/4 kg
jajko 1 sztuka
olej 3 łyżki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Pieczarki oczyścić,wpłukać pod bieżącą wodą,odciąć nóżki(użyć do zupy),kapelusze posolić i wrzucić do gęstego ciasta.Ciasto przyrządzić z ubitego jajka,mąki i wody tyle,żeby ciasto było gęste jak śmietana.Kapelusze smażyć na oleju po obu stronach na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 20.08.2012 12:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak