Pieczarki panierowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/4 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić,wpłukać pod bieżącą wodą,odciąć nóżki(użyć do zupy),kapelusze posolić i wrzucić do gęstego ciasta.Ciasto przyrządzić z ubitego jajka,mąki i wody tyle,żeby ciasto było gęste jak śmietana.Kapelusze smażyć na oleju po obu stronach na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 20.08.2012 12:17
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat