Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
1/4 kg
jajko
1 sztuka
olej
3 łyżki
mąka
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

Pieczarki oczyścić,wpłukać pod bieżącą wodą,odciąć nóżki(użyć do zupy),kapelusze posolić i wrzucić do gęstego ciasta.Ciasto przyrządzić z ubitego jajka,mąki i wody tyle,żeby ciasto było gęste jak śmietana.Kapelusze smażyć na oleju po obu stronach na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 20.08.2012 12:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak