Pieczarki ostro-kwaśne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek świeżych

    1/2 kg
  • ogórków kiszonych (większych)

    4 szt.
  • jajko

    4 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • majonez

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę tak jak ogórki; cebulkę drobno siekamy;
pieczarki czyścimy, obieramy i kroimy w kostkę; następnie wrzucamy do garnka; \"gotujemy\" do czasu aż odparuje woda (bez żadnego dodatku tluszczu); kiedy pieczarki się podduszą, woda odparuje dodajemy trochę maselka i podsmażamy chwilkę; studzimy na sitku;
wszystkie skadniki lączymy z 2 lyżkami majonezu;
obficie sypiemy pieprzem, ew doprawiamy solą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aida 10.11.2011 08:25
pieczarka czuje się jak... \"ryba w wodzie\" :)
Barbara55 09.11.2011 16:39
a co na to pieczarka ?
szajba2 15.10.2011 13:44
plecam
kielcok1 03.10.2011 14:58
smaczne
ZEWA 05.06.2011 10:50
fajny pomysł
rakow2 29.03.2011 17:05
fajnie, że ostro-kwaśne
Koper 10.02.2011 14:18
fajny pomysł
Mysiunia 09.02.2011 15:31
super!
Mati13 09.01.2011 13:05
rewelacja!
agnieszka189 12.11.2010 16:24
lubię takie smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat