Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki ostro-kwaśne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek świeżych 1/2 kg
ogórków kiszonych (większych) 4 szt.
jajko 4 szt.
cebula 1 szt.
majonez 2 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki ostro-kwaśne

jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę tak jak ogórki; cebulkę drobno siekamy;
pieczarki czyścimy, obieramy i kroimy w kostkę; następnie wrzucamy do garnka; \"gotujemy\" do czasu aż odparuje woda (bez żadnego dodatku tluszczu); kiedy pieczarki się podduszą, woda odparuje dodajemy trochę maselka i podsmażamy chwilkę; studzimy na sitku;
wszystkie skadniki lączymy z 2 lyżkami majonezu;
obficie sypiemy pieprzem, ew doprawiamy solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 10.11.2011 08:25
pieczarka czuje się jak... \"ryba w wodzie\" :)
Barbara55 09.11.2011 16:39
a co na to pieczarka ?
szajba2 15.10.2011 13:44
plecam
kielcok1 03.10.2011 14:58
smaczne
ZEWA 05.06.2011 10:50
fajny pomysł
rakow2
rakow2 29.03.2011 17:05
fajnie, że ostro-kwaśne
Koper 10.02.2011 14:18
fajny pomysł
Mysiunia 09.02.2011 15:31
super!
Mati13 09.01.2011 13:05
rewelacja!
agnieszka189 12.11.2010 16:24
lubię takie smaki
Aida 06.07.2010 10:40
pyszna :)
SmacznaPyza 21.06.2010 08:25
pyszna sałatka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak