Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane serem feta

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe średnie 10 szt
ser feta 5-10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane serem feta

Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć trzonki. Następnie kapelusze oprószyć pieprzem i napełnić serem feta. Jajko roztrzepać widelcem, dodać szczyptę soli, wymieszać. Pieczarki oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i odtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 13.12.2012 05:43
ciekawy pomysł na smaczną potrawę
olkaaa 20.10.2012 11:44
koniecznie muszę spróbować
Motorek 02.09.2012 13:47
smaczne
edyta44 02.09.2012 11:42
smaczne
caralajna 29.08.2012 08:12
jakie ładne, :)
elficzna 28.08.2012 13:37
to musi być pyszne :)
reniatka 28.08.2012 09:45
jeszcze nie jadłam takich musza byc pyszne
Aleksandra15 27.08.2012 08:27
Świetny pomysł na przystawkę ;-)
Agnieszka_B 27.08.2012 07:15
Pieczarki i feta - ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak