Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem wołowym i boczkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 szt
mięso wołowe 100 g
cebula biała 1 szt
boczek wędzony 50 g
sól do smaku 1/2 łyżeczki
tymianek 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
jajko 2 szt do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl do panierki
olej do smażenia 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem wołowym i boczkiem

Mięso wołowe z pieczeni najlepiej mielimy razem z boczkiem wędzonym i cebulą.
Dodajemy wszystkie przyprawy, wyrabiamy chwilkę całość.

Z pieczarek usuwamy ogonki, lekko każdą solimy i wkładamy porcję mięsa.
Następnie każdą obtaczamy w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu do zrumienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 23.09.2015 15:49
fajnie wyglądają :)
Alex_M 23.09.2015 11:15
fajna przekąska :)
paulina2157 23.09.2015 10:11
ciekawy pomysł na przekąskę
Krystyna32 23.09.2015 08:15
wyglądają pysznie
halina17 22.09.2015 21:22
dobre pieczarki
Stenka 22.09.2015 20:29
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak