Pieczarki nadziewane mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 szt
  • pierś z kurczaka

    30 dag
  • seler naciowy

    20 dag
  • oliwa

    3 łyżki
  • ser żółty

    10 plastrów
  • pomidor

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, odciąć nóżki, posmarować oliwą i włożyć do nagrzanego piekarnika na 10 min. Ugotowaną pierś z kurczaka wraz z selerem pokroić w kostkę, dodać natkę pietruszki, dwie łyżki oliwy oraz sól i pieprz do smaku. Na pieczarki nałożyć farsz, przykryć plastrem sera i zapiec 2 min. Na wierzch położyć plaster pomidora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 06.05.2012 21:30
super
Angelika10 10.03.2012 08:13
smaczne
Mirka-Ludomila 26.03.2011 09:26
pyszności
Monika193 02.12.2010 08:25
super obiadek
ada12302 01.12.2010 21:34
muszą być smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat