Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 70 dag
pomidory suszone Smak 8 szt
kukurydza 1/2 puszki
oliwki czarne 3 li
mozzarella 1 kulka
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 100g
pieprz
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Kroki postępowania

1
Pomidory i oliwki osączyć z zalewy, a następnie drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce, mozzarellę pokroić w kostkę
Krok 1 - Pieczarki nadziewane foto
2
Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem.
Krok 2 - Pieczarki nadziewane foto
3
Z pieczarek usunąć trzonki, a kapelusze napełnić przygotowanym farszem.
Krok 3 - Pieczarki nadziewane foto
4
Piekarnik nagrzać do 1890 stopni i zapiekać pieczarki przez 20 - 30 minut.
Krok 4 - Pieczarki nadziewane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.03.2015 18:40
wyglądają bardzo smacznie
paula191919 10.03.2015 22:07
oj pyszności ; )) Pojadło by się takie cieplutke prosto z patelni.
romanrafal
romanrafal 03.03.2015 18:29
bardzo apetyczne
Margo1 01.03.2015 17:44
super wyglądają , nie robiłam takich
Małgorzata Pin 20.02.2015 10:13
Pyszna przekąska.
misia53 19.02.2015 23:55
Bardzo lubię pieczarki nadziewane choć rzadko robię i z nieco innym farszem. Spróbuję twoją wersję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak