Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane -aromatyzowane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 1/2 kg
suszone pomidory 1/2 słoiczka
rozmaryn 2 gałązki
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Składniki na marynatę

ocet balsamiczny 50 ml
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane -aromatyzowane

Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i gotować przez 5 minut w dwóch litrach wody z solą i papryką, następnie odcedzić. Po czym pieczarki przełożyć do wyparzonych słoiczków razem z pokrojonymi pomidorami i rozmarynem. Składniki na marynatę zagotować, zalać pieczarki, zakręcić dokładnie i pasteryzować przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 10.03.2016 22:29
Bardzo fajny przepis.
IZABELA29 10.03.2016 19:39
Fajne pewnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak