Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarki marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
2 szt
cebula
2 szt
woda
4 szkl
ocet
1 szkl
cukier
2 łyżki
sól
2 łyżki
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżka na słoik
pieczarki
4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki marynowane

Pieczarki wrzucamy na wrzątek na 5 min po czym odcedzamy. marchew kroimy w kosteczkę, cebulę kroimy w plastry. Do słoików wkładamy łyżeczkę gorczycy plaster cebuli, kilka kostek marchewki i 3- ziarna pieprzu, oraz pieczarki. Przygotowujemy zalewę: woda, ocet sól i cukier- doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy pieczarki w słoikach zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min. Odstawiamy do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak