Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane w sosie pomidorowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 12-13 szt
mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pomidory krojone z puszki 1 szt
śmietana 18 proc 4 łyżki
ser żółty
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Majeranek suszony Prymat
cukier
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane w sosie pomidorowym

Pieczarki oczyszczamy i pozbawiamy ogonków układamy w naczyniu żaroodpornym.
Do mięsa mielonego dodajemy jajo ,drobno posiekaną cebulkę i przyprawy .Dobrze mieszamy i formujemy z niego dość spore kulki które wkładamy do kapeluszy pieczarek. Do pomidorów dodajemy przyprawy i śmietanę – mieszamy i zalewamy pieczarki .Na każdej nafaszerowanej pieczarce układamy po plasterku sera . Pieczemy 45-50 min w 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.08.2015 11:11
Nie robiłam takiej potrawy jeszcze
mariuszek8 09.08.2015 09:02
wyglądają cudownie
Kuchenka 15.07.2015 16:21
bardzo fajnie zrobione
Róża1 14.07.2015 20:51
pyszne danie :-)
Renataj 14.07.2015 18:18
Smakowicie się prezentują:)
Saga123 14.07.2015 16:33
świetny pomysł :)
Wacław 14.07.2015 16:22
fajna propozycja na obiad :-)
dom-agi 14.07.2015 15:18
Muszą być pyszne!
Aleksandra/Olcia 14.07.2015 11:12
o mniam to musi być pyszne
barbara11561 14.07.2015 11:06
Bardzo pysznie wyglądają:)
jasiek 14.07.2015 10:36
są bardzo apetyczne
Beatris 14.07.2015 10:24
Fajny pomysł... Pieczareczki wyglądają bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak