Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane po bolońsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 dużych sztuk
mięso mielone 400 g
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka
masło 50 g
ser żółty 2 plasterki
olej
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane po bolońsku

Kroki postępowania

1
Z pieczarek odkrój trzonki. Trzonki oczyść i pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelnię z odrobiną oleju przełóż mięso mielone, cebulę i pokrojone trzonki z pieczarek.

Smaż około 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i smaż jeszcze 3 minuty. Farsz dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane po bolońsku foto
2
Kapelusze pieczarek posmaruj dookoła olejem.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane po bolońsku foto
3
Wgłębienia w kapeluszach wypełnij przygotowanym farszem. Ser żółty pokrój w paski. Kawałki sera ułóż na wierzchu pieczarek.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane po bolońsku foto
4
Pieczarki ułóż w naczyniu żaroodpornym. Obok rozłóż kawałki masła. Naczynie przykryj. Pieczarki piecz 35 minut w temperaturze 170 stopni.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane po bolońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 25.06.2016 09:12
Dawno nie robiłam, a są smaczne.
Janina 24.06.2016 14:05
Lubię takie;))
Mniam 24.06.2016 11:45
Coś pysznego!
marzut 24.06.2016 10:59
super pieczarki
MałaMi89 23.06.2016 23:58
Ciekawy pomysł :)
KORAL 23.06.2016 23:38
Smaczne....:)
Renata9 23.06.2016 22:40
Pyszny obiadek
Madzai 23.06.2016 22:06
Bardzo dobre
RenataZ-et 23.06.2016 21:17
Super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak