Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane pieczarkami i sere

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz

pieczarki 6-7 szt
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 5-7 dkg

ponadto

pieczarki 6 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane pieczarkami i sere

Kroki postępowania

1
Farsz: Pieczarki i cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na łyżce oleju.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane pieczarkami i sere  foto
2
Do podsmażonych i przestudzonych pieczarek dodajemy pokrojony lub starty ser żółty.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane pieczarkami i sere  foto
3
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem – mieszamy.

Gotowym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek ( dociskamy farsz ręką)
Krok 3 - Pieczarki faszerowane pieczarkami i sere  foto
4
Pieczarki obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej.

Smażymy na złoty kolor na oleju.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane pieczarkami i sere  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak