Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże pieczarki 5 szt
łopatka mielona 500 g
ser żółty 100g
cebula biała 1 szt
czosnek ząbki 1
jajko 1
gałązka rozmarynu 1
gałązka tymianku 1
chili Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki. Natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem. Zioła posiekać. Cebulkę obrać i drobno pokroić. Do mięsa dodać przyprawy, zioła i jajko i posiekane nóżki od grzybów Farsz podzielić na 5 części. Do pieczarek po jednej części farszu, delikatnie uklepać. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać nim pieczarki. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez ok. 40 min. 10 min przed końcem pieczenia przełączyć piekarnik na funkcję grilla tak aby ser się zrumienił. Podawać gorące. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak