Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem 2

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
mięso mielone 20 dkg
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku

Porada

do farszu mona dodać cebulę lub szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem 2


Pieczarki obrać i oczyścić.
Nóżki drobno pokroić w kostkę,pietruszke drobno posiekać,
dodać do mięsa mielonego,doprawić pieprzem i papryką słodką.
Mase dobrze wymieszać.
Farsz wkładać do pieczarek z lekką "górką"
Mięso w pieczarkach obtoczyć w bułce tartej.

Pieczarki poukładać na blasze do pieczenia(mięsem do góry)
Piec 40 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 03.02.2015 10:31
fajna propozycja, zrobię jutro na obiad :)
Ola1young 02.02.2015 20:47
pyszna przekąska !
ada.la 02.02.2015 20:29
ciekawy pomysł
jasiek 02.02.2015 19:46
ciekawe danie
irenka 02.02.2015 19:45
pyszności,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak