Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mielonym mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
mięso mielone indycze 250 g
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mielonym mięsem

Kroki postępowania

1
Pieczarki obieramy i obcinamy im nóżki. Cebulę kroimy w kosteczkę, mieszamy z drobno pokrojonymi nóżkami pieczarek i całość podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, doprawiając solą i pieprzem. Smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane mielonym mięsem foto
2
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą, posiekaną natkę, odrobinę wody i cebulę z patelni. Całość mieszamy, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane mielonym mięsem foto
3
Kapelusze pieczarek faszerujemy przygotowanym farszem i układamy kapeluszem do dołu w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym odrobina oleju. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane mielonym mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 31.03.2015 19:37
pysznie wyglada
IwonaDD 31.03.2015 16:57
super przepis
gosia561 31.03.2015 12:24
bardzo ciekawe to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak