Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 1
natka pietruszki 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
jajko 2
sól do smaku
pieprz

Porada

najlepiej, aby pieczarki były dość duże, bo w czasie przygotowywania zmaleją

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć i obrać. Odciąć nóżki od kapeluszy. Kapelusze podgotować (5-10 minut) w lekko osolonej wodzie. Cebule drobno pokroić i zarumienić na oleju. Nóżki z pieczarek drobno posiekać i usmażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać natkę pietruszki.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane foto
2
Farsz wkładać do kapeluszy i obtaczać w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane foto
3
Można podawać na ciepło jak i na zimno jako dodatek do potraw.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gerard.sz 10.02.2016 17:14
Ciągle się przymierzam, żeby coś takiego zrobić, ale niestety bez skutku :P
halina17 10.02.2016 15:20
Smaczne pieczarki .
mirosława4 10.02.2016 13:36
smaczne danie
Małgorzata92 10.02.2016 12:59
Smakowite ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak