Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkada z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1/2 kg/rożna
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 szt
śmietana 1/2 litra
jaja 1 szt.
żółty ser 15 dag/starty
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkada z kurczaka

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Obrać mięso z kurczaka i wyłożyć na przygotowaną formę
Krok 1 - Pieczarkada z kurczaka foto
2
Pieczarki bardzo drobno posiekać razem z cebulą, przyprawić i usmażyć na maśle.
Krok 2 - Pieczarkada z kurczaka foto
3
Następnie wyłożyć na kurczaka w formie.
Krok 3 - Pieczarkada z kurczaka foto
4
Śmietanę roztrzepać z jajkiem, również przyprawić do smaku i wsypać połowę startego sera. Wylać sos na pieczarki, posypać resztą sera
Krok 4 - Pieczarkada z kurczaka foto
5
.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec na złoto.
Krok 5 - Pieczarkada z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.07.2014 07:23
smaczny pomysł
Joannasz3190 24.07.2014 21:26
Super smak :)
teresa18 24.07.2014 20:13
fajny pomysł na niezjedzone mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak