Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piecuszek

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
cukier 2 szkl
mąka ziemniaczana 2 szkl
margaryna 250 g
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 op
ocet 10 % 2 łyżki
zapach waniliowy
cukier puder
orzechy włoskie 10 szt
oliwa 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Piecuszek

Kroki postępowania

1
W makutrze ucieramy miękką margarynę z cukrem .
Krok 1 - Piecuszek foto
2
Ucierając dodajemy po jednym , całym jajku .
Krok 2 - Piecuszek foto
3
Przesiewamy mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia , dodajemy porcjami do masy , ucieramy cały czas . Dodajemy olej , ocet oraz aromat .
Krok 3 - Piecuszek foto
4
Obieramy ze skorupek orzechy , kroimy , dodajemy do ciasta .
Krok 4 - Piecuszek foto
5
Ciasto pieczemy 40 minut w 180-190 C . Ostudzone posypujemy cukrem pudrem .
Krok 5 - Piecuszek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 16.01.2014 20:53
tak ucieranego ciasta to dawno dawno nie robiłam :)
irenka 16.01.2014 19:10
wygląda bardzo pysznie
idealme 16.01.2014 18:57
mmmm pyszności!!
jasiek 16.01.2014 18:52
pyszne ciacho
sanielcia 16.01.2014 18:37
smakowicie wygląda
Marta11 16.01.2014 18:30
szybki placek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak