Piecozna łopatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • olej roślinny

    3/4 szklanki
  • sos sojowy

    1-2 łyżki
  • czosnek granulowany

  • gorczyca biała

  • liść laurowy

  • majeranek

  • kolendra

  • sól

  • ziele angielskie

  • rozmaryn mielony

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy( po sprej szczypcie) wymieszać z olejem i sosem sojowym. Łopatkę ponacinać z góry, następnie zalać ją marynatą, tak aby była cała nią obklejona i odstawić na minimum 2 godziny. Następnie łopatkę przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z całą marynatą. Piec około godziny w 180 stopniach. Podawać np. z ziemniakami. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 31.01.2014 20:28
smaczne mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat