Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piecozna łopatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
olej roślinny 3/4 szklanki
sos sojowy 1-2 łyżki
Czosnek suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek
kolendra
sól
ziele angielskie
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piecozna łopatka

Przyprawy( po sprej szczypcie) wymieszać z olejem i sosem sojowym. Łopatkę ponacinać z góry, następnie zalać ją marynatą, tak aby była cała nią obklejona i odstawić na minimum 2 godziny. Następnie łopatkę przełożyć do naczynia żaroodpornego wraz z całą marynatą. Piec około godziny w 180 stopniach. Podawać np. z ziemniakami. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 31.01.2014 20:28
smaczne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak