Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z truskawkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 10 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
śmietana kremowa 30% lub 36% 2 szk
cukier puder 3 łyżki
truskawki świeże 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z truskawkami

Truskawki umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Foremkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, ostudzić. Gdy galaretka będzie już zimna zmiksować razem ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać. Całość przelać na biszkopty. Odstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 05.07.2014 11:12
pysznie wyglada
Kejti 04.07.2014 00:07
Rewelacyjny deser :-)
alaaa 28.06.2014 20:40
idealny deserek na lato, tylko jakoś słoneczka brak w tym roku :(
caralajna 28.06.2014 15:16
uwielbiam takie pianki
wyattearp 28.06.2014 14:47
ale fajna pianka
Bernadeta1 28.06.2014 14:22
uwielbiam takie ciasto
Renata9 28.06.2014 14:16
bardzo smaczna ta pianka
Mira85 28.06.2014 13:55
ale apetyczna
wwwiolka 28.06.2014 13:05
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak