Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 80 dag
śmietanka kremowa 1/2 l
woda 1/2 szklanki
cukier kryształ 25 dag
cukier puder 5 dag
listki melisy

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka z agrestu

Agrest ugotowac w syropie sporządzonym z wody i cukru kryształu (kilka całych owoców pozostawic do przybrania). Śmietanke ubić na sztywną masę z dodatkiem cukru pudru i delikatnie wymieszać z przetartym i ochłodzonym agrestem.
Wyłożyć porcje do szklanych pucharków i udekorowac surowym agrestem i listkami melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak