Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 300 g
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Kroki postępowania

1
Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody i studzimy.
Krok 1 - Pianka truskawkowa foto
2
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i 3 z nich kroimy na plasterki. Pojemniczek czy foremkę wykładamy folią spożywczą
Krok 2 - Pianka truskawkowa foto
3
i na dnie układamy warstwę z truskawek.
Krok 3 - Pianka truskawkowa foto
4
Resztę truskawek blendujemy.
Krok 4 - Pianka truskawkowa foto
5
Dodajemy do nich cukier puder i mieszamy.
Krok 5 - Pianka truskawkowa foto
6
Śmietanę ubijamy,
Krok 6 - Pianka truskawkowa foto
7
dodajemy do niej mus z truskawek, najlepiej jeszcze przez sitko i cienkim strumieniem wlewamy żelatynę.
Krok 7 - Pianka truskawkowa foto
8
Miksujemy minutę
Krok 8 - Pianka truskawkowa foto
9
i przelewamy do przygotowanej foremki. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 9 - Pianka truskawkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.06.2014 10:00
fajny deser
Monika-twin 25.05.2014 10:25
fajna pianka
Konczi 25.05.2014 09:43
pyszna pianka :D
krystyna330 25.05.2014 09:16
mmmniammmmmmm;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak