Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka truskawkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 1/2 kg
woda 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 30% 100 ml
cukier 50 dag
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka truskawkowa

Żelatynę mieszamy w gorącej wodzie. Następnie studzimy ją w lodówce. Truskawki lekko miksujemy blenderem. Białka jajek ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i cukier waniliowy i dalej ubijamy. Truskawki łączymy z żelatyną i dodajemy do białek. Śmietanę ubijamy i dodajemy do truskawek. Wszystko delikatnie mieszamy i wsadzamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak