Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
margaryna 1/2 szt.
cukier 1,5 szklanka
kakao 2 łyżki
galaretka 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pianka

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy półtorej szklanki wody dodajemy żelatynę i margarynę. Całość trzeba zagotować. Następnie rozlewamy na trzy szklanki i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - pianka foto
2
Oddzielamy białka od żółtek. Trzy białka ubijamy z 1/2 szklanki cukru, dodajemy kakao i na końcu żelatynę z jednej szklanki. Wylewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki żeby zastygło.

Żółtka ubijamy z 1/2 szklanki cukru, dodajemy żelatynę z jednej szklanki i odrobinę soku z cytryny. Wylewamy na wcześniejszą warstwę.

Trzy białka ubijamy z 1/2 szklanki cukru, można dodać sok lub cukier waniliowy i na końcu żelatynę z jednej szklanki. Wylewamy na wcześniejsze warstwy.
Krok 2 - pianka foto
3
Rozrabiamy galaretkę według przepisu na opakowaniu i gdy już wystygnie wylewamy na wierzch pianki.
Krok 3 - pianka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 21.05.2013 20:55
Super, nie potrafię robić takich rzeczy
babajaga1969 02.04.2013 09:20
pyszna pianka
justys759 01.04.2013 22:33
pomysłowy deserek :)
adelajda 01.04.2013 15:13
musze przyznać że takiej pianki jeszcze nie jadłam !
Mira85 01.04.2013 14:57
fajny przepis
bogusia19 01.04.2013 14:39
same pyszności dzisiaj
Janina 01.04.2013 14:34
Muszę wypróbować
dodi 01.04.2013 14:09
super pomysł
katarzynagotuje 01.04.2013 13:51
ciekawy przepis :)
bietka 01.04.2013 13:47
fajna pianka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak