Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukolii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 100 g
bazylia świeża 1 garść
orzechy włoskie 1/4 szklanki
oliwa 30 ml
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
ser żółty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukolii

Kroki postępowania

1
Rukolę ,bazylię myjemy i osuszamy .Kroimy drobno i wrzucamy do blendera . dodajemy orzechy zmielone ser starty na tarce i trochę oliwy z oliwek .
Krok 1 - Pesto z rukolii foto
2
Rozdrabniamy wszystkie składniki blenderem .
Krok 2 - Pesto z rukolii foto
3
Do wymieszanych składników wlewamy soku z cytryny do smaku ,przyprawiamy pieprzem .
Krok 3 - Pesto z rukolii foto
4
Przekładamy do słoiczka i zalewamy oliwą z oliwek . Wkładamy do lodówki i przechowujemy do 3 dni .
Krok 4 - Pesto z rukolii foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 07.09.2016 13:36
nie robilam jeszcze z rukoli a bardzo ciekawa jestem jak smakuje musze wyprobowac :-)
Beatris 06.09.2016 19:57
Domowe najlepsze, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak