Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z rukoli

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 100 g
orzechy włoskie 100 g
grana padano 90 g
oliwa 200 ml
czosnek 1 zabek

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z rukoli

Liście rukoli myjemy pod zimną wodą. Następnie rozkładamy je na ściereczce, i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rukolę wkładamy do stojącego blendera lub malaksera i miksujemy. Dodajemy drobno pokrojony ser grana padano, ząbek czosnku oraz obrane orzechy włoskie. Na końcu dodajmy sól i pieprz, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 10.01.2014 07:29
polecam wszystkim
cooleczka 09.01.2014 10:47
lubię pesto z rukoli
natalia.doradca 09.01.2014 09:23
Super, szybko i smacznie :)
Paolcia 09.01.2014 09:19
smaczne tooo ;)
Romanowka 09.01.2014 09:08
skład pesto zapowiada ciekawy i wyrazisty smak
ZEWA 09.01.2014 08:07
szybko, smacznie i zielono :)
marta1221 09.01.2014 07:34
ma łany kolor
paulina2157 09.01.2014 07:29
bardzo mi sie podoba przepis bo uwielbiam rukolę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak