Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z czosnku niedźwiedziego i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 100 g
migdały 35 g
słonecznik łuskany 50 g
parmezan starty 25 g
czosnek 1 ząbek
oliwa 150 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z czosnku niedźwiedziego i migdałami

Kroki postępowania

1
Migdały obieramy ze skórki, wrzucamy wraz ze słonecznikiem na suchą patelnie i prażymy.
Krok 1 - Pesto z czosnku niedźwiedziego  i migdałami foto
2
Czosnek przelewamy woda i osuszamy.
Krok 2 - Pesto z czosnku niedźwiedziego  i migdałami foto
3
Do miski blendera wrzucamy prażony słonecznik z migdałami , obrany ze skórki czosnek
Krok 3 - Pesto z czosnku niedźwiedziego  i migdałami foto
4
Następnie składanki zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy .
Krok 4 - Pesto z czosnku niedźwiedziego  i migdałami foto
5
Na końcu pesto doprawiamy do smaku i przekładamy na wyparzonych słoiczków.
Krok 5 - Pesto z czosnku niedźwiedziego  i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bestia1155
bestia1155 15.01.2016 13:54
smakowicie wygląda
Anna169Hosz 17.06.2015 11:59
Oj to na pewno pyszne pesto! Zazdroszczę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak