Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z bobu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 30 dkg
sól do smaku
żółty ser 10 dkg
bazylia świeża 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 pęczka
płatki migdałowe 2 garście
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
oliwa 12 łyżek
Musztarda kremska Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z bobu

Kroki postępowania

1
Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, następnie ostudzić i obrać z łupinek.
Krok 1 - Pesto z bobu foto
2
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2 - Pesto z bobu foto
3
Bób przełożyć do miski blendera. Do bobu dodać ser, opłukane i osuszone zioła, musztardę, obrany ząbek czosnku, płatki migdałowe, oliwę, trochę soli i pieprzu.
Krok 3 - Pesto z bobu foto
4
Wszystko niezbyt dokładnie zmiksować.
Krok 4 - Pesto z bobu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 23.10.2014 13:50
Bardzo smaczny sposób na wykorzystanie bobu.
pestka 23.10.2014 13:36
bardzo smaczne pesto
Anna169Hosz 23.10.2014 11:26
Ciekawa propozycja.
Sroczka 23.10.2014 11:13
Coś pysznego... mniam, mniam.
monikalangier 23.10.2014 11:08
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak