Pesto rosso

Ewa
Ewa

Pesto rosso

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone pomidory z oliwy

    250 g
  • kapary

    1 łyżka
  • sól

  • ząbek czosnku

    2
  • filety z jednego pomidoral

  • szczypta cukru

  • orzechy

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pesto rosso

W malakserze miksujemy wszystkie składniki, regulując konsystencję pesto ilością dodanej oliwy. Pesto można doprawić również odrobiną suszonego oregano oraz sokiem z cytryny. Można również dodać parmezanu- ja z niego zazwyczaj rezygnuję, a dodaję już do gotowej potrawy, w której wykorzystuję pesto.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

nutellla 02.10.2013 10:39
bardzo lubię
Mniam 02.10.2013 09:46
Musi być bardzo smaczne!
Aleksandra/Olcia 02.10.2013 09:14
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat