Pesto brokułowo-orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • orzechy włoskie

    2 duże garście
  • czosnek

    4 ząbki
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy rozłupujemy, czyścimy i prażymy na suchej patelni aż zaczną wydzielać aromat, po czym studzimy. Brokuł rozdzielamy na różyczki, myjemy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku; studzimy. W misce mieszamy brokułowe różyczki, orzechy, obrane ząbki czosnku i starty ser, dolewamy oliwę. Blendujemy wszystko razem na gładką lub prawie gładką masę (wedle uznania). Obficie doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe!
Local Foodie
Potrzebujemy: garnek, miskę, dziadka do orzechów, patelnię, tarkę o małych oczkach, blender ręczny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 19.05.2016 23:56
ooo jaki fajny pomysł. Ciekawe jak smakuje
Urszula Świeca 19.05.2016 20:36
Moje smaki.))
ada.la 19.05.2016 20:23
ciekawe połaczenie
sezamek 19.05.2016 20:12
superrr :)
2milutka 19.05.2016 19:45
musi być obłędne!
Adamorek 19.05.2016 18:29
dość ciekawy przepis
mikrusiak 19.05.2016 17:49
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat