Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bazylia świeża
1/2 pęczka -
płatki migdałowe
2 łyżki -
czosnek
2 ząbki -
sok z cytryny
2 łyżeczki -
parmezan starty
3 łyżki -
oliwa
2 łyżki -
olej z pestek winogron
dowoli -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Pesto bazyliowo - migdałowe
Gotowy sos możemy przechowywacz dość długo w lodówce w słoiczku i użyć kiedy będzie nam potrzebny.
Polecam do dań makaronowych. W kolejnych postach ukażą się przepisy z użyciem sosu pesto.
Komentarze (2)