Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penny z kapusta, boczkiem i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 20 dag
kapusta kiszona 50 dag
boczek wędzony 30 dag
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Penny z kapusta, boczkiem i pieczarkami

Kapustę kiszonką odcedzić i ugotować. Po ugotowaniu odcedzić. Makaron ugotować al dente i odcedzić. Pieczarki obrać, drobno pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać cebule pokrojoną w kostkę i zrumienić. Boczek i pieczarki dodać do kapusty, doprawić kucharkiem i podsmażyć. Wszystkie składniki wymieszać z makaronem, doprawić do smaku i podawać na gorąco .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.01.2016 13:02
pyszne danie
ben-ka 20.10.2015 19:07
Lubię takie jedzonko.
Bernadeta1 19.10.2015 10:01
bardzo smaczny obiadek
Wacław 16.10.2015 09:28
bardzo lubie takie dania makaronowe
anemon 15.10.2015 22:32
Bardzo smacznie wygląda takie połączenie smaków.
Babeczka35 15.10.2015 07:39
Pyszne danie:)
eliza135 14.10.2015 19:40
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak