Penne ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron penne

    300 gram
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • oliwa

    3 łyżki
  • szpinak mrożony

    450 gram
  • suszone pomidory

    5-6 kawałków
  • parmezan starty

    do posypania
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać drobno posiekany czosnek i smażyć jeszcze 1 minutę. Dodać szpinak, dusić pod przykryciem do momentu, aż się rozpuści. Posolić, dodać pieprz,sok z cytryny i dusić jeszcze 5 minut.
Dodać suszone pomidory pokrojone w paseczki oraz ugotowany makaron. Smażyć 1-2 minuty. Nałożyć na talerze, posypać startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 25.05.2018 14:12
Uwielbiam! Robię w podobny sposób, ale dodaje również śmietankę 30 % :) Pyyycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat