Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 op
  • makaron penne

    1/2 op
  • oliwa

  • czosnek

    2 zabki
  • śmietana

    1 łyżka
  • pomidory suszone w zalewie

    1/2 słoika
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente z odrobiną soli.

Oliwę rozgrzać na patelni, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub można drobniutko go pokroić. Do podsmażonego dodać szpinak. Poczekać, aż odparuje nadmiar wody a szpinak będzie miękki.
Pokroić suszone pomidory i dodać do szpinaku oraz śmietanę.
Dodajemy soli i pieprzu do smaku.

Makaron łączymy ze szpinakiem i mieszamy wszystko razem na patelni. Wykładamy na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 25.08.2013 09:13
z suszonymi pomidorami jeszcze nie jadłam
caralajna 10.05.2013 18:32
też lubię jak jest dużo szpinaku :)
Goya 24.01.2013 22:39
Super
pajbek 16.01.2013 12:51
Super jedzonko :-)
Rafał10 10.01.2013 18:40
mniam, uwielbiam !!!
parysek10 10.01.2013 17:16
ja wolę świeży szpinak
Cynamonka 10.01.2013 15:17
znam, ale szpinak u mnie jest w kawałkach liści a nie papce :)
fotoviderek 10.01.2013 14:36
Szpinak zawsze dobry i zdrowy.
Zdzisław 10.01.2013 14:20
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat