Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i grillowanym mintajem z ajvarem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 2 garście
mintaj 2 filety
ajvar
oliwki czarne Smak
szpinak świeży 1 garść
masło 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i grillowanym mintajem z ajvarem

Makaron penne gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . szpinak myjemy osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło dajemy szpinak i makaron - mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Rybkę solimy do smaku i grillujemy na patelni grillowej. Po upieczeniu smarujemy ajvarem i ozdabiamy oliwkami. Podajemy w towarzystwie makaronu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.10.2013 07:26
uwielbiam szpinak
Ola1984 26.10.2013 11:22
Fajne połączenie smaków. Ryby z ajvarem jeszcze nie jadłam, jestem ciekawa jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak