Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z sosem orzechowym i granatem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 200 gram
orzechy włoskie 80 gram
pietruszka zielona 1 garść
mleko 2% 1/4 szklanki
papryczka chili 1/2 sztuki
czosnek 1/2 ząbka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
granat 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z sosem orzechowym i granatem

(zmodyfikowany przepis z magazynu "Kuchnia")

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Zmiksuj orzechy, pietruszkę, mleko, sok z granatów, chili, gałkę muszkatołową, czosnek na gęsto sos. Dopraw w razie potrzeby solą morską.

Ugotowany makaron odcedź, wymieszaj z sosem, przełóż na talerze i posyp pestkami granatów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 24.01.2013 11:57
świetnie wygląda
Ada-Gaba 22.01.2013 12:10
świetny przepis
jozefinach 17.10.2012 15:32
Uwielbiam makarony.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak