Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka zielona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
makaron penne 200 g
pomidory krojone 1 puszka
mięso mielone indycze 250 g
olej do smażenia
cebula biała 2 sztuki
oregano do smaku
bazylia do smaku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z papryką

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy na rozgrzany olej. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy przez ok. 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy całość do smaku. Dusimy wszystko przez kolejne 10 minut. Sos nakładamy na makaron i gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.09.2013 09:27
bardzo apetyczne
Kamil 05.08.2013 08:50
a pierwsze rażenie miałem że to jakiś przepis kuchni włoskiej:)
Wojt@s
Wojt@s 04.08.2013 22:47
jak smakuje tak jak wygląda to musi być super
Ola1984 07.06.2013 22:04
Bardzo lubię takie kolorowe dania. Twoje prezentuje się wybornie.
mufinka79 17.04.2013 13:12
Apetyczne danko, czasami też robię bardzo podobnie :)
cukiereczek 17.04.2013 11:14
wygląda bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak