Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kalafiorem i fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 300 gram
kalafior 1/2 sztuki
ser feta 70 gram
mleko 2 łyżki
anchois 6 filecików
pietruszka zielona 1 garstka
papryczka chili 1/4 sztuki
skórka z cytryny 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kalafiorem i fetą

Kroki postępowania

1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Kalafiora podziel na małe różyczki, natkę posiekaj, papryczkę pokrój, zetrzyj ząbek czosnku i skórkę z wyszorowanej i sparzonej cytryny.
Krok 1 - Penne z kalafiorem i fetą foto
2
Kalafior zblanszuj w lekko osolonej wodzie. Zmiksuj ser z mlekiem anchois, pietruszką, chili, skórką cytrynową i czosnkiem.

Odcedzony makaron wymieszaj z odcedzonym kalafiorem oraz sosem serowym.
Krok 2 - Penne z kalafiorem i fetą foto
3
Przełóż makaron na talerze i podaj.
Krok 3 - Penne z kalafiorem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 23.10.2012 22:52
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak