Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z grzybami w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne około 500 g
cebula biała 1 szt.
śmietana 200 g
masło 1 plaster
makaron penne
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z grzybami w śmietanie

Sezon na grzyby otwarty :D Uwielbiam ten czas! Dzisiaj zapraszam na szybki, pożywny, smakowity i pachnący lasem obiad. Zestawienie penne ze świeżymi grzybkami w śmietanie to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. Smacznie polecam :D

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy sparzone grzyby i dusimy je na wolnym ogniu około 25 minut. Na koniec dodajemy śmietanę, zagotowujemy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Powstały sos mieszamy z ugotowanym al dente penne i gotowe!

Życzę smacznego! :D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 28.06.2016 14:45
Uwielbiam każdy makaron !
Renataj 27.06.2016 21:57
Ale mi narobiłaś apetytu:) Tylko skąd wziąć grzyby - u mnie jeszcze w lesie pustka:(
IKrakowianka 27.06.2016 21:09
super danie
Maridka19 27.06.2016 13:53
Pyszne połączenie smaków :)
IZABELA29 27.06.2016 13:00
pyszne danie
Anna169Hosz 27.06.2016 12:57
Smaczne jedzonko.
kd045 27.06.2016 12:40
moje ulubione
gosia56 27.06.2016 12:17
pyszne jedzonko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak