Przepis i sposób przygotowania na: Penne w sosie mięsno - pieczarkowym Zewy
Umytą łopatkę zmielić maszynką do mięsa na grubych oczkach razem z obraną marchewką i cebulą.
Wszystko wrzucić do szerokiego rondla i smażyć aż wszystko ładnie się zrumieni.
Następnie zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach i dodać do rondla.
Następnie chwilę smażyć, wlać bulion, dodać pomidory i koncentrat oraz przyprawy i dusić kilka minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić.
Gotowy makaron przełożyć do większego garnka, do niego przełożyć sos oraz zetrzeć na drobnych oczkach ser i wszystko delikatnie wymieszać.
Gotowe danie nakładać na talerze i udekorować na przykład czarnymi oliwkami.
Oliwki można pokroić w plasterki i wymieszać razem z daniem.