Ewa

Pełnoziarniste spaghetti z pistacjowym pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    duża garść
  • pistacje

    garść
  • parmezan starty

    1-2 garść
  • woda

    2-3 (z makaronu)
  • makaron spaghetti

    500 g
  • pesto

    3-4 pistacjowe
  • oliwa

    2-3 z suszony pomidorów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Łączymy z sosem z pesto (pesto mieszamy z oliwą). Aby pesto łatwiej łączyło się z makaronem, można dodać do spaghetti trochę wody spod jego gotowania. Dodajemy ser i dobrze mieszamy. Posypujemy świeżą posiekaną pietruszką, bazylią oraz lekko posiekanymi orzeszkami pistacjowymi. Zdobimy świeżymi ziołami i orzeszkami. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 20:05
Pistacjowe pesto- super!!!!
KasiaK90 01.10.2013 15:55
uwielbiam takie spaghetti
Konczi 01.10.2013 15:19
pysznie wygląda super
juuusta 01.10.2013 14:19
pyszne jedzenie
Ewa 01.10.2013 13:55
Przepis na pistacjowe pesto pod linkiem http://www.doradcasmaku.pl/przepis/294702/pistacjowe-pesto-pietruszkowe.html

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat