Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste racuchy z jagodami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 1 szkl
drożdże świeże 12,5 g
mleko ciepłe 1/2 szkl
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżki
jagody ok 1/2 szkl
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste racuchy z jagodami

Kroki postępowania

1
Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z łyżką cukru i ciepłym mlekiem. Odstawić w ciepłe miejsce na 10 min, aż się spienią.
Krok 1 - Pełnoziarniste racuchy z jagodami foto
2
Do miseczki wsypać mąkę, sól, łyżkę cukru, rozmącone jajko, olej i wlać zaczyn. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką.
Krok 2 - Pełnoziarniste racuchy z jagodami foto
3
Ciasto przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Kiedy urośnie jest już gotowe.
Krok 3 - Pełnoziarniste racuchy z jagodami foto
4
Kłaść porcję ciasta na patelnię i powciskać jagody. Kiedy spód się zrumieni, przewrócić na drugą stronę.
Krok 4 - Pełnoziarniste racuchy z jagodami foto
5
Gorące posypać cukrem pudrem. Smacznego :)
Krok 5 - Pełnoziarniste racuchy z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.09.2015 09:10
fajny przepis
agaK. 24.08.2015 17:00
Świetnie wyglądają:)
IKrakowianka 24.08.2015 16:49
wyglądają super!
Ewa Wojtaszko 24.08.2015 15:52
za takie śniadanie dałabym się pokroić :D
Monika-twin 24.08.2015 15:36
fajny przepis.
adelajda 24.08.2015 15:36
ja chętnie zjem :)
Jadwiga/Jaga85 24.08.2015 15:36
Pyszniutkie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak