Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste pierogi z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 szkl
mąka pełnoziarnista 2 szkl
jajko
sól szczypta
woda letnia

Farsz

mięso mielone wołowe 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste pierogi z mięsem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i drobno siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pierzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Pełnoziarniste pierogi z mięsem foto
2
Mąki zagniatamy z jajkiem, dużo szczyptą soli oraz z dodatkiem wody. Wyrabiamy elastyczne ciasto. Cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka. Na środku kółka układamy porcje farszu.
Krok 2 - Pełnoziarniste pierogi z mięsem foto
3
Zlepiamy pierogi. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i po wypłynięciu gotujemy ok 5 - 7 minut.
Smacznego!
Krok 3 - Pełnoziarniste pierogi z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.12.2014 07:21
Wow, takich nnie robiłąm
Gracer 13.12.2014 19:50
super przepis
Pietruszka 28.11.2014 10:57
pierogi są naprawdę dobre i zdrowsze od tradycyjnych
adelajda 23.11.2014 18:37
Uwielbiam pierogi :)
Adam/ZUB3R 23.11.2014 18:32
smaczne pierogi
ania2610 23.11.2014 17:52
uwielbiam pod każdą postacią
norweska20 23.11.2014 15:57
chętnie bym je skonsumowała
Bernadeta1 23.11.2014 15:56
Super pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak