Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste ciasto z rabarbarem i orzechami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
pełnoziarnista maka pszenna 300 g
brązowy cukier 120 g
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar 1 kg
brązowy cukier 50 g
mąka pełnoziarnista 30 g
masło 50 g
orzechy włoskie 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste ciasto z rabarbarem i orzechami

Składniki na kruszonkę zagniatamy i odstawiamy na 8 minut do zamrażarki.

Masło miksujemy z cukrem brązowym i jajkami.

Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy.

Na wierzchu układamy pokrojony i obrany rabarbar tak aby pokrywał całość ciasta.

Całość posypujemy schłodzoną kruszonką.

Pieczemy ok. 50 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edzik 17.07.2013 15:27
bardzo smaczne :)
Konczi 17.07.2013 11:32
fantastyczne ciacho i to z maki pp rewelak !
Milena87 17.07.2013 11:28
wygląda bardzo apetycznie na zdjęciu
idealme 17.07.2013 11:15
świetnie wygląda! ;)
Patriszja
Patriszja 17.07.2013 10:39
dobre polecam
Paolcia 17.07.2013 10:35
smacznie wygląda :)
Renata9 17.07.2013 10:29
zdrowe i pyszne ciacho
V_kuchareczka 17.07.2013 10:27
pyszne ciasto
nogawkuchni 17.07.2013 10:22
Bardzo ciekawy przepis na pyszny wypiek,ciasto wygląda bardzo apetycznie,przyjemny i lekki deserek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak