Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pekińska ze śmietaną,koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz zmielony 1/2 łyżeczki
ocet winny 3/4 łyżeczki
śmietana 1/2 kubka
koperek 1/2 pęczka
kapusta pekińska 1 mniejsza

Przepis i sposób przygotowania na: pekińska ze śmietaną,koperkiem

- z pekińskiej odciąć głąb
- liście przekroić na węższe paski i pokroić na drobno
- do pekińskiej wsypać sól,cukier, pieprz, ocet i dobrze wymieszać
- wsypać pocięty koperek i wlać śmietanę
- wymieszać i odstawić na 10 minut
- SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.03.2014 14:54
robię podobną tylko zamiast śmietany dodają jogurt jest rewelacyjna
Betka 02.11.2013 21:39
rewelacja!!!
cooleczka 19.06.2013 13:13
szybko i smacznie
fotoviderek 01.06.2013 07:54
Moja ulubiona sałatka :)
jordi 08.03.2013 21:11
super pekinka,też jeszcze nie próbowałem ze śmietaną
Motorek 17.02.2013 12:41
pyszny dodatek do obiadu
Jodaj 03.02.2013 14:28
pyszna sałatka :)
Magula 12.08.2012 09:27
muszę wypróbować, bo prosty a ciekawy przepis
parysek10 30.07.2012 16:20
świetna sałatka na szybko
Katarzyna59 23.07.2012 21:41
pyszna
IwonaKa 23.07.2012 16:20
Bardzo lubię pekińską,ze śmietaną jeszcze nie jadłam,ale wypróbuje przy najbliższym obiedzie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak